LAKTAŠI, 20. aprila – Povodom 70 godina postojanja fabrike „Vitaminka“ Banja Luka, predstavnici ove kompanije obišli su mnogobrojne gradove i opštine u Republici Srpskoj, te kroz projekat „Jedno dijete-jedan džem“, podijelili svoj najnoviji domaći proizvod, džem od šumskog voća.

vrtic
„Cilj nam je bio da najmlađim stanovnicima podstaknemo svijest o korištenju domaćih proizvoda, prije svega zdravih, a ovaj džem koji smo im poklonili je upravo jedan od naših najnovijih proizvoda, napravljen od prirodnih sastojaka“, naglasili su iz ove fabrike.
Predstavnici Vitaminke su, u saradnji sa vrtićem „Princeza Katarina Karađorđević“ u Laktašima, organizovali kratko predavanje o značaju konzumiranja domaćih proizvoda.
„Mi smo već odavno uveli domaće proizvode u ishranu djece koja pohađaju našu ustanovu, te kad god smo u prilici to sugerišemo i roditeljima, pa smo se tako i odazvali ovoj akciji fabrike Vitaminka, što je naše mališane posebno obradovalo“, rekla je direktorica vrtića Nataša Trninić.
Akcija „Jedno dijete-jedan džem“ traje već par mjeseci, a do sad je djeci podijeljeno preko 8 hiljada teglica ovog domaćeg proizvoda.

 

Izvor: Opština Laktaši