LAKTAŠI, 08. novembra – Verovatno ste odrastali gledajući filmove i slušajući bakine savete o ljubavi, ali nova vremena traže i nova ljubavna pravila. Ako ste “singl”, evo šta je korisno da znate.

love

On zove na sastanak – vi plaćate?

Tradicija nalaže da na prvom sastanku račun plaća muškarac, ali u današnje vreme to više nije nužno. Istraživanje veb stranice Match.com pokazuje da je 41 odsto žena spremno da plati račun na prvom sastanku, pod uslovom da ih muškarac sam pozove na taj isti sastanak.

Potrebno je 15 minuta

Kada je u pitanju hemija, istraživanja pokazuju da je dovoljno 15 minuta da odlučite da li se međusobno privlačite. S ovim se slažu i muškarci i žene, a prvi utisak je sasvim dovoljan i da odlučite da li želite drugi sastanak ili ne.

Iskrenost je još uvek najbolji recept

Ako ste na sastanku s muškarcem koji vam se ne sviđa, recite mu da niste zainteresovani – istraživanja pokazuju da 52 odsto muškaraca smatra boljom opcijom da dama iskreno kaže da nije zainteresovana, nego da zavlači muškarca.

Nemojte ići do kraja

Tu još uvek važe stara pravila – kada je u pitanju seks, većina muškaraca kaže kako gube poštovanje prema ženi koja im na prvom sastanku dozvoli da odu do kraja. Minimum od tri sastanka je neki standard kojeg se nije loše držati, a ako ste ozbiljni u pogledu veze, nije loše ni malo duže.

Foto:Pixaby

Izvor. B92