Ako budete često ovo radili, tada će osoba sa kojom ste u vezi osjećati voljeno i željeno. Svako od nas ima porodicu i prijatelje, ali takođe postoji ona jedna posebna osoba koja je uvijek u vašim mislima i srcu.

To je baš ona osoba sa kojom želimo da provedemo naš cijeli život, za koga želimo da se brinemo i volimo. Takva jedna osoba nas hvali, podržava i usmjerava na pravi put kada nam to zatreba. Za mene je moja žena ta posebna osoba.
Takođe možete da imate momka, muža, djevojku, ili neku drugu blisku osobu koja će vama da predstavlja nešto što je samo vama posebno. Zbog današnjeg ubrzanog načina života, dešava nam se da zaboravljamo stvari koje naše partnere čine srećnima.
To je veoma poražavajuće jer takve stvari koje njih čine srećnima su uglavnom sitnice koje ne traže neki veliki napor i trud.  1. Nasmijte se, zagrlite i poljubite: Jedan običan osmijeh može nekome da uljepša dan. Nasmijte se češće gledajući se u oči sa vašim najmilijim, jer će ih to usrećiti, a takođe i vas.
Naučna istraživanja pokazuju da osmijeh odlično pomaže u smanjenju stresa i povećanju produktivnosti. Smijeh inače i jako „zarazan“, tako da ako se vi nekom nasmijete, sigurno će se i taj neko drugi nasmijati vama.
2. Dajte kompliment: Muž ženi treba češće da govori kako je lijepa, a žena mužu može da da kompliment u vidu toga kako mu je dobra kravata ili kako je šarmantan danas. Međutim, u svakoj prilici je lijepo da naglasite svom partneru kako ga volite, cijenite i poštujete.
Komplimenti odlično funkcionišu u podizanju samopouzdanja, tako da ako voljenoj osobi dajete puno komplimenata svakodevno to im je odličan vjetar u leđa da se osjećaju posebnijim.  3. Ponavljajte kako ste zahvalni što je baš vas izabrao/la: U životu vašeg partnera desila se jedna od najvažnijih odluka a to je da je baš vas odabarao da budete pored njega.
 Kad malo bolje razmislite, toliko je ljudi na ovoj našoj planeti zemlji, a on je baš vas izabrao, što je vrlo impresivno. Zbog toga bi vašem partneru bilo drago da mu ponavljate da ste zahvalni na odluci koju je napravio i da ne bi mogli zamisliti vaš život sa nekim drugim.
4. Slušajte svog partnera: Slušanje je vještina koja traži jedan određeni napor, zato dok slušate voljenu osobu morate biti u potpunosti prisutni. Vaša pažnja u tom trenutku pripada samo voljenoj osobi koja vam nešto govori, a to znači da nema uzimanja telefona u ruke i gledati ko vam je pisao, nema razmišljanja o poslu.
5. Provodite više vremena zajedno: Vaše zajedničko vrijeme koje provodite je samo vaše i tada pripadate samo jedno drugom. Ne dajte da vas niko i ništa ometa, u mirnoj atmosferi možete da pričate o tome kako ste proveli dan ili o svojim planovima i ciljevima u životu. Takođe možete zajedno da pravite večeru, idete u pozorište ili kino ili čak negdje van grada.
6. Ohrabrujte svog partnera u postizanju ciljeva: Svi imaju neke svoje snove, pa tako isto imate vaš partner i vi. Međutim, dešava se da svako ima svoje loše dane, da osoba ne vjeruje dovoljno u sebe ili da ga svlada neka tuga. U takvim trenucima vaša podrška partneru je vrlo važna. Pronađite prave riječi koje će pomoći vašem partneru da ne klone duhom i da nastavi da korača kroz život siguran u sebe i svoje snove.
7. Češće izjavljujte ljubav: Svaki dan svom partneru izjavljujte ljubav, uz čuvene riječi „volim te“. Možete da govorite ove riječi na glas, pisati mu ih porukama, važno je samo da ovo radite redovno i cijeli vaš život dok ste sa partnerom. Neka vam ove riječi budu prve tokom ustajanja ujutru iz kreveta.