LAKTAŠI, 22. avgusta – Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske obezbijedio je novac za uređenje kapele Sv. Ante u Ivanjskoj i sanaciju crkve Sv. Josipa u Trnu, u okviru redovnog Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2019. godinu, a s ciljem podrške projektima održivog povratka,

???????????????????????????????

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević potpisao je danas ugovore o realizaciji ova dva projekta sa Miroslavom Кljajićem župnikom u župi Uznesenja BDM u Ivanjskoj i Domom Batinićem župnikom u župi Sv. Josipa u Trnu.

DSC_0031

Vlada Republike Srpske i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije su proteklih godina izdvajali značajan novac, koja su usmjeravana za obnovu i sanaciju vjerskih objekata, ne samo na području Republike Srpske, nego i FBiH.

Juričević je istakao da je na području Banjaluke i Laktaša u proteklom periodu realizovan veliki broj projekata koji podržavjau održivi povratak i obnovu vjerskih objekata, te da će se podrška Sekretarijata nastaviti i u narednom periodu.

Кljajić i Batinić su naglasili da realizacija ova dva projekta ima veliki značaj za Hrvate na području Banjaluke i Laktaša, i izrazili veliku zahvalnost na obezbijeđenim sredstvima od strane Vlade Republike Srpske i  Sekretarijata.

Kako je navedeno, na ovaj način je nastavljena dugogodišnja uspješna saradnja sa Sekretarijatom koji u kontinuitetu podržava proces realizacije projekata koji podstiču održivi povratak.

 

Srpskainfo