BANJA LUKA, 02. decembra – Interesantana priča obilazi region, a reč je o potezu banajlučkog oftamologa Bojane Kozomore, koji je ponudio besplatnu pomoć i konsultacije svima onima kojima je to neophodno, a nemaju novca ili načina da posete privatnog lekara.

Human potez mladog lekara oduševio je region!
HUMAN POTEZ MLADOG LEKARA ODUŠEVIO JE REGION!FOTO: BOJAN KOZOMORA / TWITTER

Doktor Kozomora je vlasnik jedne privatne klinike u Banjaluci, a rešio je da svoje usluge pruži i van ordinacije, tačnije – na društvenim mrežama!

download

Naime, on je poručio da će rado posavetovati svakog kome je to potrebno, samo ukoliko mu nalaze dostave u privatnoj poruci.

“Evo da ne kažete da privatni doktor samo uzima pare… Ako imate oftalmološke nalaze, slike dijagnostičkih pretraga na oku, a želite drugo mišljenje, slobodno ih pošaljite u DM. Biće mi zadovoljstvo da vam pomognem”, napisao je ovaj mladi lekar na Tviteru.

Očekivano, Kozomora je naišao na veliki odziv – samo prvog dana mu je preko 40 ljudi postavilo pitanje, kako je sam otkrio za “Dnevni avaz”.

On je istakao i da ga je na ovaj potez podstakla činjenica da veliki broj lekara nije dovoljno dostupan i otvoren sa svojim pacijentima.

“Iskreno, nisam imao nikakav plan. Ideja se, jednostavno, javila sama. Nakon 14 godina rada shvatio sam da naši pacijenti lutaju u traženju odgovora na pitanja koja su vezana uz stanja ili oboljenja oka koja imaju. Previše se oslanjaju na Internet, koji nije uvijek najpouzdaniji, ali im i doktori nisu najdostupniji”, ispričao je za “Dnevni avaz”.

Kozomorin tvit je lajkovan više od 5.000 puta, a izazvao je i salve oduševljenja i pohvala u komentarima, te je ova priča za svega nekoliko dana obišla čitav region, a svakako je svetli primer ljudskosti i profesionalnosti.

S.P.
Blic