LAKTAŠI, 02. februara – Ako ste kojim slučajem pomislili da se ovo desilo kod nas, moraćemo vas razočarati. Ipak je u pitanju Velika Britanija, u kojoj očigledno vlada drugačija svijest.

PARLAMENT

 

Lord Majkl Bejts zakasnio je na sjednicu britanskog Parlamenta i nije stigao da odgovori na pitanje koje mu je upućeno iz redova laburističke opozicije, pa je ponudio ostavku i izvinio se kolegama.Bejtsove kolege iz Doma lordova, kako politički istomišljenici, tako i opozicija, pozvale su ga da ne napušta sjednicu, a premijer Tereza Mej odbacila je ostavku.

“Lord Bejts je vrlo marljiv ministar koji svoj posao shvata veoma ozbiljno. Cijeli Dom mu je pružio podršku, te sa zadovoljstvom možemo reći da će nastaviti da radi vrlo važan posao u Kancelariji za međunarodni razvoj, kao i u Ministarstvu finansija”, poručila je Mejova.

Bejts je zakasnio na početak sjednice u Domu lordova i propustio pitanje baronice Lister od Barterseta.

Potom je rekao da je “posramljen zbog nepoštovanja koje je iskazao baronici” i napustio dvoranu Parlamenta dok su mu svi ostali članovi Doma lordova dovikivali da ostane.

Bejts se izvinio Listerovoj što nije bio na svom mjestu kako bi odgovorio na njeno pitanje u vezi sa nejednakim primanjima.

Pošto njega nije bilo, na pitanje Listerove je odgovorio drugi član Doma, a Bejts je stigao svega nekoliko minuta kasnije, navode britanski mediji.

 

Srna