LAKTAŠI, 6. marta – Da je čast važnija od novca, svojim gestom pokazao je Dragan Zec iz Laktaša koji je na putu pronašao 6.000 KM, ali ih je odmah vratio vlasniku.

Dragan Zec

Kovertu punu novčanica ovaj 32-godišnjak iz Mahovljana našao je sasvim slučajno na ulici dok se vraćao s posla.

“Krenuo sam kući i ugledao na putu neku kovertu. Mislio sam i da prođem pored nje, ali ne znam ni sam zašto, sagnuo sam se i uzeo kovertu. Kad sam je otvorio, imao sam šta da vidim. Sve novčanica do novčanice”, kaže Zec za “Glas Srpske” i ističe da je putem priznanice koja je bila u koverti došao do vlasnika izgubljenog novca.

“Brojeći novac uočio sam priznanicu na kojoj je bilo ime i prezime čovjeka čiji je bio novac. Kasnije se ispostavilo da je u pitanju radnik benzinske pumpe, koji je nosio pazar iz smjene. Srećom, pored imena pronašao sam i broj telefona i osmah sam ga pozvao da mu vratim novac”, ističe Zec.

Čovjek čija se nesreća zahvaljujući poštenom pronalazaču pretvorila u sreću bio je u čudu kada ga je Zec pozvao putem telefona.

Iako se svi dive ovom plemenitom podvigu, Zec kaže da nije učinio ništa neobično, jer mu pronađani novac ne pripada. Kaže da bi ponovo isto učinio.

“Vremena jesu teška i mnogi krpe kraj sa krajem. Ipak, opet, bih isto postupio, jer mislim da se dobro dobrim vraća”, dodao je Zec.

(MONDO)