U Republici Srpskoj narednih dana biće pretežno sunčano i toplije sa maksimalnom temperaturom vazduha u utorak, 15. marta, od sedam do 13 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru biće pretežno vedro i hladno uz umjeren do jak mraz, na jugoistoku lokalno uz nisku oblačnost.

Tokom dana će u većini predjela biti sunčano, na jugu i planinama prvi dio dana vjetrovito, a uveče vedro i hladno.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, na jugu oko minus dva, a u višim predjelima i na planinama od minus 14.

Maksimalna temperatura vazduha biće od dva do šest, na jugu i sjeveru oko devet, u višim predjelima i na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

U nedjelju, 13. marta, ujutru će biti pretežno vedro i hladno uz umjeren do jak mraz, na istoku uz malu oblačnost. Tokom dana biće pretežno sunčano u većini predjela, uz mali porast dnevne temperature u odnosu na prethodni dan.

U ponedjeljak, 14. marta, ujutru će biti pretežno vedro i hladno uz slab do umjeren mraz, tokom dana pretežno sunčano uz porast dnevne temperature. Uveče će doći do porasta oblačnosti sa zapada, dok je lokalno moguća pojava magle po kotlinama i dolinama.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus šest do dva, u višim predjelima i na planinama od minus deset, a maksimalna od četiri do devet, na sjeveru i jugu do 14 stepeni, u višim predjelima i na planinama od jedan stepen Celzijusov.

U utorak, 15. marta, ujutru će biti malo do umjereno oblačno i prohladno, u dosta mjesta vedro, na planinama uz slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost i toplije uz porast dnevne temperature.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, u višim predjelima i na planinama od minus šest, a maksimalna temperatura od šest do 13, na sjeveru i jugu do 16 u višim predjelima i na planinama od četiri stepena Celzijusova.

SRNA