LAKTAŠI, 22. maja – Na današnji dan, 22. maja 1987. godine u Beogadu je rođen jedan od najboljih svjetskih tenisera, Novak Đoković.
Novak Đoković (foto: Sports Illustrated) -

Novak Đoković (foto: Sports Illustrated)

Za razliku od svojih vršanjaka iz razvijenijih zemalja, Đoković je prešo težak put, još kao dječak, da bi dostigao visine na kojima je i danas. Sa 32. godine na leđima, Đoković bi uskoro mogao dobiti oreol najboljeg tenisera svijeta svih vremena, jer u mnogim parametrima prijeti najvećim rivalima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, a u mnogima je već bolji od njih.

Iza sebe ima impresivan niz od 15 Gren slem titula, 33 masters krune, i preko 250 nedjelja provedenih na vrhu ATP karavana, a prema najavama stručnjaka zlatni perod tek bi trebao da dođe…

Ima prednost što je mlađi i od Federera, ali i Nadala. Kao po tradiciji, svjećice na rođendnskoj torti Đoković rođendansku tortu poslednjih 15–ak godina gasi u Parizu, gdje se tradicionalno u drugoj polovini maja održava drugi Gren slem sezone Roland Garos.

Uz želje za novim pobjedama, srećom i zdravljem, kako na privatnom, tako i profesionalnom planu, šampione iz Srbije, neka ti je srećan rođendan.

 

RTRS