BANJALUKA, 23. maja – Park Petar Kočić prepun maturanata “Elektrotehničke škole” sinoć je blještao od bliceva fotoaparata, a veseli zvuci trubača izmamili su osmijeh na lica maturanata koji su u pratnji prijatelja i porodice počeli proslavu mature.

 matura7 matura6 matura5  matura2

Milica Kekić, maturant ove škole kaže da je završila smijer telekomunikacije, a planira upravo taj smijer odabrati i na fakultetu. “Planiram upisati “Elektrotehnički fakultet” u Sarajevu”, rekla je Kekićeva

.matura1

Njen školski kolega, Mirko Josipović, završio je računarski smijer, a u lijepom sjećanju iz srednje škole će mu ostati drugovi iz klupa i profesori. “Još uvijek nisam ni svjestan da sam završio srednju školu, ali je osjećaj predivan”, kazao je Josipović.

matura

Dodao je da planira upisati “Elektrotehnički fakultet” u Banjaluci

.matura4

Sa osmijehom na licu i u svečanoj garderobi ovi mladi ljudi su šetnjom kroz Ulicu kralja Petra I Karađorđevića do hotela “Bosna”, gdje su nastavili slavlje, išetali iz školskih klupa i otvorili novu stranicu životu.

Maturu će sutra proslaviti učenici “Poljoprivredne škole”, “Katoličkog školskog centra” i “Srednjoškolskog centra ‘Gaudeamus'”.