Gradska inspekcija će u narednim danima pojačati kontrole auto-mehaničarskih radionica na području Banjaluke, budući da je primijetno naglo povećanje broja nelegalnih radionica koje pružaju usluge popravke motornih vozila, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Јanko Kecman.
Automehaničar - Foto: ilustracija

AutomehaničarFoto: ilustracija

Kecman je istakao da je ranije sporadično vršena kontrole na osnovu prijava građana, ali da će sada detaljno biti prekontrolisane sve mehaničarske radnje na području Banjaluke.

On je naglasio da cilj ovih kontrola nije samo kažnjavanje, već da svi one koji obavljaju ovu djelatnost budu uvedeni u legalno poslovanje, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Kecman je najavio da će gradski inspektori u narednim danima intenzivno kontrolisati i pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, posebno uz putne komunikacije.

– Zadatak inspektora je da sve lokacije gdje se vrši pretvaranje pregledaju i konstatuju stanje, a najviše posla imaće na lokacijama uz put Banjaluka-Prijedor. Takođe, pojačaćemo i kontrole iskopa na gradilištima jer moramo znati gdje odlazi višak iskopane zemlje i o kojim količinama je riječ – rekao je Kecman.

On je naveo da će u narednom periodu uslijediti i jače kontrole odvoza mješovitog otpada na deponiju, zatim rentakar i taksi prevoznika, te cvjećara, pogotovo uoči Međunarodnog dana žena – 8. marta.

Iz gradske inspekcije apeluju na građane da sarađuju sa Gradskom upravom, odnosno da sve nepravilnosti koje primijete dojave nadležnim gradskim službama.

– Veoma bitan segment našeg rada je saradnja i pomoć sugrađana. Mi smo na istom zadatku i molim sve građane koji uoče bilo kakve nepravilnosti da to prijave inspekciji ili drugim nadležnim službama. Reagovaćemo u najkraćem mogućem roku – poručio je Kecman.

 

RTRS


Novum
Novum
Novum
Novum