LAKTAŠI, 27. jula – Muzički festival “Cool Tool” biće održan 13. avgusta od 19 časova na jezeru u Trnu, kod Laktaša, a događaj će okupiti poznate domaće izvođače: “Stringse”, “Fjužnu prugu”, “Charnu” i DJ-a Igora Orašanina, te sarajevski kultni sastav “Letu štuke”.


Bend “Letu štuke” za više od 35 godina postojanja na muzičkoj sceni publici je predstavio albume “Topla voda”, “Brojevi računa”, “Proteini i ugljikohidrati” i “Letu štuke”, a u Trnu će nastupiti prvi put i publici se predstaviti poznatim singlovima “Mjesto za dvoje”, “Šutiš”, “Minimalizam”, “Tesla”.

Na jezero u Trnu stižu i momci iz sastava “Strings”, a publika na njihovom nastupu može očekivati spoj nespojivog, gitare i harmonike, distorzije i trube, domaćeg i stranog melosa i žestine rokenrola.

“Svoj nastup na ‘Cool Tool’ festivalu je potvrdio i bend ‘Fjužna pruga’ iz Banjaluke. Grupa koju čine osnivači poznatog banjalučkog orkestra ‘Rock simfonija’ nastup će iskoristiti da publici donesu pravi duh rokenrola, uz obrade najvećih hitova domaće i internacionalne muzičke produkcije”, navodi se u saopštenju organizatora.

I muzičari iz hard rok benda “Charna”, koji je prošle godine dobio titulu najboljeg sastava na takmičenju “Banjalučka gitarijada”, nastupiće na jezeru u Trnu, a rame uz rame s njima naći će se i jedan od najboljih banjalučkih Dj-eva Igor Oraščanin, koji će svojim nastupom zatvoriti drugi muzički festival “Cool Tool”.

Organizatori festivala su grad Laktaši i Turistička organizacija grada, a ulaz na festival je besplatan.