Otvaranju južnog kraka Koridora 10 prisustvuje državni vrh Srbije i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Kosina 2 (Foto:Tanjug/Dimitrije Gol) -

Kosina 2 (Foto:Tanjug/Dimitrije Gol)

Svečanom otvaranju južnog kraka Koridora 10 prisustvuvuje državni vrh Srbije i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Riječ je o dionici od 26,3 kilometra, na kojoj su 33 mosta, kao i dva tunela – Predejane i Manajle.

Prethodno su Vučić i Dodik obišli su kosinu dva na dionici južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, koja je izazvala mnogo problema građevincima.

Vučić je istakao važnost izgradnje ove dionice auto-puta prema makedonskoj granici, te naglasio kako ništa nije urađeno od 1961. godine i zahvalio radnicima na obavljenom poslu.

– Država je doprinijela tome što je uspjela da obezbijedi finansije. Ovo je za nas i nauk kako da radimo i da premostimo sve teškoće – rekao je Vučić.

Srbija će sa otvaranjem dionice auto-puta u Grdeličkoj klisuri imati povezan auto-put od sjevera do juga, na cijeloj glavnoj trasi Koridora 10 od Batrovaca na granici s Hrvatskom do Preševa na granici s Makedonijom, kao i sjeverni krak od Horgoša ka jugu.

Јednu dionicu puta gradila je i firma iz Republike Srpske, Integral inženjering.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će odmah poslije otvaranja ove dionice biti postavljen kamen temeljac za dionicu auto- puta Čačak-Požega na Koridoru 11, a zatim i otvorena dionica Obrenovac-Čačak.

Nedugo zatim biće otvoren auto-put Niš-Dimitrovgrad-Gradina, odnosno istočni krak Koridora 10, najavio je Vučić.

 

RTRS