LAKTAŠI, 28. decembra – Umesto udobne kancelarije sada svaki dan na posao idu u skladište da pretovaraju i slažu zaplenjenu robu. To je epilog afere „masaže” u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Foto: ATV / screenshot

Troje radnika vraćeni su na posao, ali su zbog masiranja na radnom mestu degradirani, a drugostepena komisija im je i smanjila plate. Polugola službenica sa fotografije i maser – u skladištu će raditi naredne dve godine. Onaj koji je fotografisao masiranje – godinu dana, piše ATV.

U centralnom skladištu Uprave za indirektno oporezivanje, kao što vidite, zabranjen je ulazak za nezaposlene. Odnedavno, na ovom mestu zaposleni su svi akteri afere „masiranje”. Službenik koji je masirao trenutno je na radnom mestu, ali nisu hteli pred kamere.

– Radilo se pre toga o određenim kancelarijskim poslovima. Dakle, to su bili poslovi sa srednjom stručnom spremom kancelarijskog tipa. U ovom trenutku se radi o poslovima slaganja robe – navodi Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Fotografije polugole službenice koju masira kolega tokom radnog vremena i to u Centralnoj kanceraliji u Banjaluci objavljene su u martu ove godine. Odmah nakon toga usledila je istraga Uprave za indirektno oporezivanje a ubrzo i suspenzija za sve učesnike.

 

Blic