LAKTAŠI, 29. novembra – Blistao je vrtić u Glamočanima jutros, kao kad mama kaže, djeco spremite sobu dolaze nam gosti. Veseli drugari, razdragani i raspjevani, zajedno sa svojim vaspitačima ugostili su načelnika opštine Laktaši, Ranka Karapetrovića, i Dragana Kneževića, direktora kompanije „Peštan“ d.o.o. , koja proslavlja 20 godina uspješnog poslovanja na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Iako je običaj da se slavljeniku donese poklon,  danas je situacija bila obrnuta.  “Peštan”  je povodom svog rođendana, donirao  novčana sredstva u iznosu od 2 000 KM vrtiću „Zvjezdica“ u Glamočanima. Novčana sredstva direktorici JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Laktaši, Nataši Trninić, uručio je direktor firme, Dragan Knežević

.

Ovom prilikom, u znak zahvalnosti mališani vrtića su izveli  prigodan program.

Direktorica vrtića, istakla je da će novac biti iskorišten za najpotrebnije stvari koje su trenutno neophodne vrtiću, a koje će poboljšati uslove boravka mališanima.

Načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović, ovom je prilikom rekao da kompanija Peštan primjer dobrog poslovanja na ovim prostorima, a to dokazuju godinama postojanja, te društvenom odgovornošću, kroz ove humane gestove.

“Peštan” d.o.o. osnovan je 1998. godine kao kćerka matične kompanije iz Aranđelovca.  U početku, osnovna  djelatnost je bila proizvodnja cijevi za vodu od polietilena.

Vremenom su uvođeni novi materijali  (polipropilen i PVC) i povećavan proizvodni program. Danas se u ponudi može naći preko 6500 proizvoda, podeljenih u četiri kategorije:

Piping Solutions, Bathroom Solutions, Agroculture Solutions i Household Solutions.

Sjedište firme nalazi se u Glamočanima, opština Laktaši, gdje posjeduju tri skladišne hale po 1600 m². Na teritoriji BiH Peštan ima tri distributivna centra i to u Banja Luci, Istočnom Sarajevu i Brčkom, gdje je zaposleno ukupno 60 radnika.