Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, su 14.02.2022. godine oko 23,35 časova prilikom izvođenja operativno-taktičke mjere i radnje racije u ugostiteljskom objektu u ulici Živojina Mišića, grad Gradiška, zatekli lica B.P. i G.B. obojicu iz Gradiške da konzumiraju bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kojom prilikom su izuzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a daljim radom policijskih službenika utvrđeno je da je opojnu drogu koja je konzumirana nabavio i omogućio za korištenje lice B.P., dok je lice S.D. iz Gradiške omogućilo konzumiranje iste u ugostiteljskom objektu, nakon čega su sva tri lica lišena slobode.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuća, pratećih objekata i ugositeljskog objekta na tri lokacije na području grada Gradiška koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

O svim okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se lica ispitaju na navedene okolnosti, te da se protiv B.P. i S.D. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”Omogućavanje uživanja opojne droge”, dok je licu G.B. izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja po članu 17. Zakonu o javnom redu i miru (konzumiranje opojne droge).