Olgica Markanović, vlanica salona koja se predstavljala kao kozmetolog-edukator i koja je, prema svjedočenju djevojaka, unakazila veliki broj žena u Srbiji, uhapšena je danas u trenutku kada je pokušala da pređe granicu s Hrvatskom.

Kako Blic saznaje, nju trenutno sprovode u tužilaštvo na saslušanje.

Kao njena žrtva predstavila se i rijaliti učesnica Naida Gadžo, koja je javno pričala o šteti na licu koja joj je napravljena prilikom loše odrađenog tretmana plazma penom.

Naida je, naime, snimila video u kome je pokazala opekotine na licu i crvenilo koje su uslijedile nakon tretmana na kojem je bila.

– Nisam bila zadovoljna, jer sam imala mali ožiljak koji sam htjela da sklonim i na licu sam imala dvije male borice i malo ispupčenje. Objavila sam sliku bez fotošopa. Od boginja sam imala jedan ožiljak koji je okej da se skine – rekla je Naida tada.

Fitnes instruktorka je primjetila da poslije mjesec, dva ili tri počinju problemi sa kožom.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

– Djevojkama se pojavljuju neravnine, udubljenja, keloidi i crvenilo. Kod nekih djevojaka je kopala po hrskavici i išla je do kosti. Meni je uradila samo prvi sloj i kod mene je nešto poput opekotine drugog stepena. Trenutno mi je jako izraženo crvenilo, ali se već povuklo dosta – kazala je Naida.

Plazma pen je nehirurška metoda koja se koristi u cilju podmlađivanja kože i uklanjanja bora, fleka, ožiljaka. Prvi rezultati se vide odmah nakon tretmana, ali se pun učinak tretmana primjećuje tek poslije nekoliko nedjelja.

FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Na dijelu kože tretiranom plazma penom ostaju mikroopekotine koje se vremenom pretvaraju u krastice koje bi trebalo da otpadnu u roku od nedjelju dana. Takođe, da bi se koža u potpunosti oporavila i ten izjednačio ponekad je potrebno čak i do dva mjeseca, piše Žena Blic.

Ipak, kako Naida tvrdi, ali i mnoge druge žene koje su doživjele neprijatno iskustvo ne radi se o standardnim posljedicama procedure, već da su navodno “unakažene” i da im je koža “uništena”, te da su završile sa opekotinama, keloidima, depigmentacijom, proširenim porama, trajnim flekama, piše Blic.