LAKTAŠI, 30. novembra – Za pojedine važne događaje svakoj ženi treba šminka koja će da sa jedne strane izgleda prelepo, a sa druge strane koja će i da traje kroz veliki broj časova.

Najbolje rezultate za obe ove komponente daje profesionalno šminkanje.

Iz kozmetičkog salona “Mia” u Trnu, kažu da ovakvo šminkanje podrazumeva:

– pojedinca koji je specijalno naučio tehniku profesionalnog šminkanja
– kvalitetnu kozmetiku i šminku koja će omogućiti da celokupna ova kreacija uspe da se održi na delu.

U slučaju da se ipak odlučite sami proći kroz ovaj proces uljepšavanja, evo šta činiti da bi vaša šminka izgleda kao da je u pitanju profesionalno šminkanje:

1.Obavezno naneti kremu na lice pre stavljanja pudera.
2. Koristite što kvalitetniju šminku, Shiseido, Channel, Ardeco, Pupa. Ako vam finansijska situacija ne dozvoljava korišćenje ovih marki, onda barem koristite L'oreal ili Max factor. Ova šminka je sad potrebnija zbog dugotrajnosti.
3. Za šminkanje očiju koristite nešto naglašenije boje, i stavite više slojeva.
4. Vrlo važno je i da su četkice za šminkanje što kvalitetnije, da bi boje prijanjale bolje uz kožu i ostale duže.
5. Karmin treba da bude što dugotrajniji, za bolje rezultate i dugotrajnost koristite četkice za šminkanje karmina.
6. Na kraju predlazem korišćenje fiksatora šminke koji će celokupan izgled održati na mestu.

Predlog izgleda za profesinalno šminkanje:

profesionalno sminkanje 0

Najčešće profesionalno šminkanje koristi se prilikom odlaska na maturu, svadbe i slične svečane događaje. Zato i sama šminka treba da odgovara ovakvim prigodama.

Da biste bili sigurni da će pomenuto šminkanje biti profesionalno, najbolje bi bilo da zakažete svoj termin u kozmetičkom salonu “Mia”, a broj telefona je 065/938-383.

Birajte podlogu koja je dugotrajnija, preko nje natapkajte pudera u prahu, koristite pri tome četkice za šminkanje za puder u prahu srednje veličine kako bi postigli i prekrivenosti i prirodnost tena.

Za šminkanje očiju preporučujem da ih naglasite sa neutralnim, tamnijim bojama, kao što su siva i crna, smeđa i bež. Međutim, pored toga možete koristiti i druge nijanse, ljubicaste, plave, zelene, samo vodite računa da budu nešto zagasitije boje, vas šminka treba da istakne a ne da vi istaknete šminku!

Za profesionalno šminkanje celokupan izgled upotpunite ajlajnerom, crnim ili smeđim, da bi dobili notu svečanosti on može imati šljokice, pazite samo da budu što sitnije.

Senčenje je kao i uvek najvažnije za šminkanje očiju.

Rumenilo birajte za koju nijansu tamnije nego što inače koristite da bi se videlo na slikama. Ali nemojte da preterate, odnosi se na nijansu, dve. Ponovo treba naglasiti, rumenilo treba da bude iz palete roze boje, sve ostalo jednostavno nije prirodno, kao i za puder i za šminkanje očiju, tako i prilikom nanošenja rumenila koristite specijalne četkice za šminkanje rumenila, najbolje bi bilo da su dosta meke kako bi rumenilo bilo što pravilnije raspoređeno.

Karmin treba da bude dugotrajan, ali ako ste naglasili oči crnom ili tamnom bojom, gledajte da bude neutralan, bez, svetlo roze, ili približno vašoj boji usana.

Ako niste naglasili u ovoj meri oči uvek možete karminom da upotpunite izgled. Upotpunite svoj izgled i uređivanjem noktiju jer oni uz profesionalno šminkanje idu ruku pod ruku.

Izvor:sminkanjeociju.blogspot.com