LAKTAŠI, 01. februara – Povodom dana sjećanja na žrtve stradale u saobraćajnim nezgodama, juče je u Laktašima organizovana aktivnost simulacije saobraćajnih nezgoda.

udes2
„U saradnji sa policijskom stanicom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, službom Hitne pomoći i Auto-moto savezom Republike Srpske, odlučili smo da obilježimo ovaj dan sjećanja na žrtve, te da skrenemo pažnju na broj poginulih i stradalih, te kako bi predočili potencijalni rizik za današnje vozače“, rekao je načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović.

udes
Republika Srpska je i ove godine pokazala solidarnost, te se priključila ostalim zemljama širom svijeta, kada je riječ o Danu sjećanja na stradale žrtve, a ove godine slogan je glasio „Do 2020: smanjiti broj poginulih i teško povrijeđenih za 50%“.

udes1
Opština Laktaši provodi niz aktivnosti na smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, naročito smrtno stradalih lica, kroz obrazovni Forum za bezbjednost opštine Laktaši, kao i Savjet za bezbjednost saobraćaja, radi podsticanja preventivnih i drugih aktivnosti u oblasti bezbjednosti.

 

Tekst i fotografije preuzeti sa sajta Opštine Laktaši