LAKTAŠI, 18. februara – U subotu 17.februara 2018.godine. u JUOŠ “GEORGIOS A. PAPANDREU” ALEKSANDROVAC održano je OPŠTINSKO TAKMIČENjE iz PRAVOSLAVNE VJERONAUKE.

vjeronauka

Na ovogodišnjem takmičenju iz Pravoslavne vjeronauke učestvuju učenici sedmog razreda, a provodi na sljedećim nivoima: – školsko, – opštinsko, – eparhijsko i – republičko takmičenje. Tema takmičenja za školsku 2017/2018. godinu je: „Istorija bogoizabranog naroda od doba Patrijaraha do cara Solomona”.

vjeronauka2

Na opštinskom takmičenju učestvovali su učenici koji su zadovoljili kriterijume na školskom takmičenju i koje su njihove škole uredno prijavile školi organizatoru opštinskog takmičenja.Pravo učešća na eparhijskom takmičenju (sljedećem nivou takmičenja) ostvarili su učenici koji su na opštinskim takmičenjima osvojili prvo mjesto i koji su imali više od 90% osvojenih bodova.

vjeoranuka1

 

Opštinu Laktaši će, 24. marta 2018. godine, na Eparhijskom takmičenju predstavljati dvije učenice i to pobjednica Anđela Gajanović iz Aleksandrovačke osnovne škole, sa svim osvojenim bodovima i drugoplasirana Mirjana Dobrica, iz Trnske osnovne škole, koja je osvojila 94 boda.

(vjeronauka.net)