LAKTAŠI, 07. septembra – Kišno vrijeme zadržaće se samo još tokom vikenda, a od ponedjeljka nam se vraća ljeto. Prema prognozama domaćih i stranih hidrometeoroloških zavoda, sunčano vrijeme preovladavaće tokom cijele naredne sedmice uz temperature više od 30 stepeni.

images (2)

U subotu će prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima. U poslijepodnevnim satima doći će do smanjenja oblačnosti. Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni, a dnevene od 20 do 25 stepeni, na jugu zemlje od 26 do 30 stepeni celzijusa, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Drugi dan vikenda biće oblačno vrijeme u centralnim i istočnim područjima Bosne, ali će se razvedriti tokom dana. Kiša nije najavljena. Jutarnje temperature se neće znatno promijeniti, dok će dnevne biti više za tri stepena, na jugu za dva, prenosi Klix.

Od ponedjeljka počinju sunčani dani s temperaturama do 28 stepeni, na jugu do 32 stepena. Prema podacima Ackuvedera, ljetno vrijeme pratiće nas do posljednje sedmice septembra. Kišoviti dani nas očekuju sredinom mjeseca, ali je riječ o vrlo kratkom periodu.

 

Srpskainfo