SARAJEVO, 25. jula – Vojnik prve klase Oružanih snaga BiH Ajla Sadiković hicem iz pištolja juče je ranila supruga Denisa Sadikovića jer ju je pretukao tokom žestoke svađe na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane, saznaje “Glas Srpske”.

20190725001419_289182
Prema nezvaničnim informacijama naoružanu Ajlu savladao je policajac koji nije bio na dužnosti, a slučajno se zadesio u blizini te je razoružao i pozvao kolege koje su je uhapsili.

Izvor blizak istrazi je kazao da je do sukoba između supružnika došlo zbog bračnih razmirica.

– Oni su već duže vrijeme imali problema u braku, zbog čega su se često svađali. Odnosi su bili poremećeni i zato su i odlučili da pokrenu brakorazvodnu parnicu koja je u toku – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su njihove svađe kulminirale juče kada su se sreli na parkingu u ulici Merhemića trg i opet posvađali.

– Poslije galame i vrijeđanja, oni su počeli gurati jedno drugo te je Denis Ajlu udario nekoliko puta. Sve se odigralo brzo, a ona je iz torbe izvukla pištolj “zastavu M57”, poznat kao “tetejac” te ispalila hitac prema njemu koji ga je pogodio u blizini prepona – rekao je naš izvor.

Ranjenom Denisu prvu pomoć pružili su ljekari Hitne pomoći na licu mjesta, a nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U MUP-u Kantona Sarajevo potvrdili su da im je pucnjava prijavljena i da su uhapsili jednu osobu zbog toga, ali nisu navodili druge detalje.

– Dojavu o upotrebi vatrenog oružja dobili smo u 9.35 časova. Ne možemo da otkrivamo više informacija jer je istraga u toku – rekli su u MUP-u.

Uhapšena pripadnica OS BiH do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije bila ispitana u policiji niti je bila predata Tužilaštvu.

Zahvalnica
Vojniku Prve klase Oružanih snaga BiH Ajli Sadiković je 31. januara uručena zahvalnica za obavljanje odgovornih dužnosti u jedinici, za visok nivo profesionalnosti, kolegijalnosti i timskog rada. Zbog čega je stekla visok nivo povjerenja kolega.

 

Glas Srpske