LAKTAŠI, 20. marta – Od naredne školske godine u Laktašima bi trebalo da bude otvorena niža muzička škola, rečeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Gorana Mutabdžije i načelnika opštine Laktaši Milovana Topolovića.

 

Resorno ministarstvo bi obezbijedilo novac za plate nastavnika, a opština Laktaši prostor i opremu. Planirano je otvaranje jednog odjeljenja, a u zavisnosti od potrebe, moguće je otvaranje i drugog odjeljenja.

 

Ministar Mutabdžija je rekao da Laktaši, kao uspješna lokalna zajednica, treba da zaokruže obrazovni ciklus i u domenu muzičkog obrazovanja.

 

“Veliki broj djece iz Laktaša putuje u Banjaluku, a mi želimo da u našim sredinama stvaramo ambijent u kojem kvalitet života stalno raste”, rekao je Mutabdžija novinarima u Laktašima.

 

Načelnik Topolović je zahvalio resornom ministarstvu na razumijevanju za otvaranje niže muzičke škole, za koju, kako je rekao, postoji veliko interesovanje učenika i njihovih roditelja.

 

“Saradnja između obrazovnih ustanova u Laktašima i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske je veoma dobra”, istakao je Topolović.

 

Mutabdžija i Topolović su pozitivnim ocijenili što se program predškolskog obrazovanja i vaspitanja provodi posredstvom Centra za rani rast i razvoj u ruralnim područjima Laktaša.

 

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Laktaši, ministar Mutabdžija je posjetio osnovne škole “Mladen Stojanović” u Laktašima i “Holandija” u Slatini, te Dječiji vrtić “Princeza Katarina Karađorđević” u Laktašima.