LAKTAŠI, 20. marta – Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolivić uručio je danas Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Laktaši ključeve novog modernog vozila za gašenje šumskih požara čija je vrijednost 270.000 KM.

 

Topolović je rekao da je vozilo nabavljeno sredstvima iz lokalnog i republičkog budžeta namijenjenim za nabavku vatrogasne opreme.

 

“Ovo vozilo je na raspolaganju i našim susjednim opštinama, kao i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Laktašima koji su poznati po predanom radu i ekspeditivnosti, brzoj reakciji i spremnosti”, rekao je Topolović na svečanosti uručenja vozila.

 

Komandir Vatrogasne stanice u Laktašima Duško DŽepina rekao je da se na području ove opštine, posebno u nepristupačnim šumskim područjima, često dešavaju požari zbog čega je potrebno specijalizovano vozilo.

 

Prema njegovim riječima, Vatrogasno društvo u Laktašima je prvo u Srpskoj koje je nabavilo ovo vozilo, a čime je kompletiralo svoju opremu za gašenje požara.

 

Riječ je o vozilu koje se može kretati po šumskom području, ima rezervoar kapaciteta 1.400 litara, tri pumpe za izbacivanje, te samozaštitnu opremu koja omogućava prolazak vozila kroz vatru.