LAKTAŠI, 11. septembra – Odbojkaški klub Laktaši je u proteklih deset dana odigrao dva veoma značajna međunarodna turnira na kojima su zabilježili odlične rezultate.
Turnir u Hrvatskoj, “Požega 2013″,  koji je održan 7.septembra za OK Laktaši je bila odlična prilika da pokažu sve ono što su uradili tokom priprema.

Tri odigrane utakmice i tri  pobjede:
Žok Posavina – OK Laktaši   0:2
OK Servitium – OK Laktaši    1:2
Žok Valis Aurea – OK Laktaši 1:2

 

I pehar za prvo mjesto je bio u rukama odbojkašica iz Laktaša.
Nakon Hrvatske usledio je turnir u Sloveniji,

” Pokal v Celje”,  koji je održan tokom proteklog vikenda.Na turniru su učestvovali predstavnici Hrvatske, Slovenije i Republika Srpske.

Ekipa iz Laktaša u prvoj utakmici se sastala sa slovenačkim prvoligašem OK Domžale u kojoj su odbojkašice OK Laktaši pokazale dominaciju u oba seta i odnijele pobjedu rezultatom 2:0. Potom je usledila finalna utakmica protiv domaće ekipe Celja, koja je takođe prvoligaš .
Utakmica je bila veoma dinamična i napeta, ali ipak na kraju naše djevojke su tjesnim rezultatom u oba seta izvojevale pobjedu nad domaćom ekipom i osvojile Prelazni “Pokal v Celje”.

 

’’Pehar za 1.mjesto, pehar za najbolju igračicu (Ana Plavšić),  pehar za najboljeg poentera ( Milica Protić) i na taj način Republiku Srpsku i Laktaše predstavili smo na najbolji mogući način’’, izjavio je direktor kjluba Zoran Rašljić.

’’Nemamo puno vremena za slavlje, jer u četvrtak 12.septembra putujemo u Italiju, grad Cancare, pokrajina Savona, na trodnevni turnir na kom učestvuju ekipe iz devet evropskih zemalja. Poziv smo dobili od Italijanske odbojkaške asociacije i to je za nas velika čast. Prvu utakmicu igramo protiv veoma moćne ekipe , Tirol iz Austrije’’,  Izjavio je trener najmlađe seniorske ekipe u RS Siniša Džakula.

’’Sve čestitke našim curama za brilijantne rezultate. Mogu slobodno da kažem Republika Srpska protiv Evropske unije vodi 2:0. Do sada smo sami snosili troškove odlazaka na turnire, a sada očekujemo podršku lokalne zajednice i republičkih institucija te koristimo ovu priliku da pozovemo sve prijatelje sporta da nam daju podršku’’, poručio je predsjednik kluba Đurađ Grubor.

 

Izvor: Laktasi-info Portal