PRIJEDOR – Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv četrdesetšestogodišnjeg Željka Kesića i njegovog dvadesetosmogodišnjeg sina Gorana, koja ih tereti da su pretukli muzičare jer su pauzirali svirku, a nakon toga napali i policajce.

 

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor navodi se da se to dogodilo 23. juna 2017. godine, od 18 do 20 časova, u ugostiteljskom objektu “Gogi”, na proslavi krštenja Goranovog djeteta.

 

Željko je, ističe se, muzičarima “Ekstra benda”, Radanu Saviću, Aleksandru Krnjaiću, Slađani Manojlović i Mladenu Arseniću, dao 100 KM kako bi svirali non-stop, a potom im prišao tokom muzičke pauze te im se obratio riječima: “Što ne svirate, što samo sjedite, u čemu je problem, jeste li toliko gladni i žedni?”

 

“U tom momentu muzičarima je prišao i Goran, koji je uzeo novčanicu od 100 KM te je pocijepao, nakon čega je Željko, bez ikakvog povoda, pokušao udariti Savića u glavu, zbog čega je Savić rekao kolegi da neće dalje svirati, da uzme instrumente i da ih ubaci u auto”, ističe se u optužnici.

 

Potom je, dodaje se, Željko reagovao riječima:

 

“Vi odavde nećete živi izaći”, te šakom udario u glavu Savića, koji je pao na Željka i obojica su završila na podu.

 

“Nakon toga Željko je prvi ustao i više puta udario Savića u glavu i tijelo, dok je istovremeno Goran oborio na pod drugog muzičara, Krnjaića, gdje su ga Goran i Željko više puta udarili”, navedeno je u optužnici.

 

Dodaje se da je Željko zatim krenuo prema Manojlovićevoj, te je htio da je pesnicom udari u glavu, a ona je uspjela da se sagne, ali ju je okrznuo u tjeme.

 

“U tom trenutku obratio se Manojlovićoj riječima: ‘Ku*vo, j*** li ti majku’, da bi po izlasku muzičara iz objekta, Željko i Goran razbacali i oštetili instrumente i muzičku opremu (harmoniku, muzički stub i kutije)”, dodaje se u optužnici.

 

Kako saznaju “Nezavisne novine”, to nije sve za šta oca i sina terete, već su optuženi da su potom bijes iskalili i na policajcima koji su intervenisali.

 

“Prvo im se obratio Željko govoreći: ‘Šta vi hoćete? Ko vas je poslao ovamo? Šta mislite ko ste vi? Ja sam četnički borac, aj da vidim ta m*** koja će mene privesti?'”, naglašeno je u optužnici.

 

Potom ga je, dodaje se, jedan policajac pozvao da izađe iz objekta, ali je to Željko odbio i nastavio je s galamom, nakon čega mu je policajac naredio da izađe.

 

“Željko je tad fizički nasrnuo na tog policajca. Lijevom rukom uhvatio ga je za rame, a potom šakom zamahnuo prema njegovoj glavi. Policajac je rukom blokirao i izbjegao udarac u glavu, ali ga je Željko uspio udariti zatvorenom pesnicom u rame, zatim ga je povukao prema sebi, te mu poderao policijsku košulju i otrgnuo epoletu s ramena košulje”, ističe se u optužnici.

 

Policajac, dodaje se, tada je uhvatio Željka za ruku, te mu napravio polugu na laktu, dok je drugi policajac uhvatio Željka za ruku dovodeći je u položaj na leđa, dok je Željko pružao aktivan otpor na način da se otimao, te desnom nogom udario jednog od policajaca, govoreći mu:

 

“J*** te tvoj pištolj, pobiću vas sve!”

 

U jednom momentu je, ističe se, uspio da se otrgne policajcima, nakon čega su ga oni uspjeli savladati, oboriti na pod, gdje su ga doveli u položaj za vezivanje, a nakon toga mu je jedan policajac stavio lisice na ruke i rekao mu da je uhapšen.

 

“Nakon toga je Željko prestao s otporom, dok je tokom ove intervencije Goran ometao policajce, obraćajući im se riječima: ‘Ostavite mog oca, j*** vam majku policijsku, sve ću vas pogaziti nogama, znate li vi ko sam ja?’, nakon čega je pokušao zatvorenom pesnicom udariti jednog policajca, u čemu ga je drugi policajac spriječio. Potom je i on uhapšen”, ističe se u optužnici.

 

Otac i sin su nakon toga policijskim vozilima prevezeni u zgradu prijedorske policije, gdje su i alko-testirani.

 

“Kod Željka je utvrđeno 1,70 g/kg alkohola u krvi, a kod Gorana 1,19 g/kg”, istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.