SOKOLAC, 19. maja – Na Sokocu će u petak, 24. maja, biti održan humanitarni koncert za Dušicu Tutorić s ciljem prikupljanja sredstava za transplantaciju bubrega u Francuskoj.

DUŠICA-TUTORIĆ

Za transplantaciju bubrega tridesetšestogodišnjoj Dušici Tutorić potrebno je 60.000 evra, a da bi joj se pomoglo pokrenutno je više humanitarnih akcija na području Sokoca i susjednih opština.

Humanitarni koncert 24. maja organizuje Kulturno-umjetničko društvo (KUD) “Romanijska luča” sa Sokoca, čiji je član bila Tutorićeva. Umjetnički rukovodilac KUD-a Dušan Vrbarac rekao je da je Dušica bila višegodišnji član ovog društva i da na ovaj način žele da joj pomognu.

 

On je pozvao sve ljude dobre volje da se pridruže humanitarnoj akciji prikupljanja sredstva za liječenje majke maloljetnog djeteta .

Gosti na humanitarnom koncertu, koji će biti održan u novoj sportskoj dvorani, biće KUD-ovi “Mladost” sa Pala, “Slavija” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Boksit” iz Milića. Ulaz na koncert je slobodan, ali će biti postavljene kutije u koje posjetioci mogu ostavljati novačane priloge za liječenje Tutorićeve.

Uplate se mogu obaviti na žiro račun sa naznakom “za liječenje Dušice Tutorić”, BiH: 5557000043041284 – Nova Banka, a uplate iz inostranstva na devizni račun:SWIFT:NOBIBA22 BA395550000027158466.

 

Srpskainfo