LAKTAŠI, 30.maja- Četiri lica iz Laktaša uhapšena su jer su osumnjičena za smrt osamdesetdvogodišnje žene čiji su inicijali N.I. iz Papažana u laktaškoj opštini, rečeno je Srni u Policijskoj upravi /PU/ Banjaluka.
Portparol PU Banjaluka Marija Markanović rekla je da su pripadnici Policijske stanice Laktaši juče uhapsili lica V.I. /18/, R.G. /43/, Z.I. /52/ i R.Z.

250px-Papažani
Markanovićeva je navela da je Policijskoj stanici Laktaši 26. maja oko 16.20 časova prijavljeno da je u Službu hitne pomoći u toj opštini dovezena osamdesetdvogodišnjakinja koja je podlegla povredama zadobijenim usljed pada sa tavana.

Prema početnim informacijama, tokom uviđaja je sve upućivalo na to da se žena, usljed gubitka ravnoteže, okliznula i pala sa drvenih merdevina kojima se pela na tavan, te od zadobijenih povreda preminula.

Mađutim, policija je nastavila rad na ovom slučaju i na osnovu istrage i izjava svjedoka utvrdila da žena nije preminula onako kako je prijavljeno, te da je R.G. obučavao V.I. da upravlja automobilom, a, usljed nesporazuma, V.I. je krenuo prema naprijed “kedijem” i pregazio staricu.

Da bi prikrili krivično djelo R.G, Z.I. i R.Z. predstavili su lažno da je osamdesetdvogodišnjakinja pala sa merdevina.

Markanovićeva je pojasnila da je V.I. osumnjičen za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, R.G. za izazivanje opšte opasnosti i pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela u vezi sa podstrekavanjem, a Z.I. i R.Z. za neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Markanovićeva je dodala da će sve dalje mjere prema uhapšenima biti preduzimane prema instrukcijama dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Vladimir Ignjatić, Zoran Ignjatić, Radan Guduraš i Radenko Zelenac, a nastradala žena Nevenka Ignjatić.