LAKTAŠI.30.maja – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.
CIMG1896
Nastavljena je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoznog zastora na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u mjestu Rebrovac, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje spojnog puta optičkim kablom biće izmjena u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, dionica Tukovi-granica Republike Srpske /Koprivna/.

Zbog izgradnje kružnog toka izmijenjen je režim saobraćanja na raskrsnici u Milićima, dionica magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Jadar.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6. Teretni saobraćaj iz pravca LJubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko Ulice trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom trebinjskih brigada.

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja, od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Zbog deminerskih radova na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, od 8.00 do 16.00 časova na snazi su obustave od 30 minuta, a propuštanja od 10 minuta.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, od 23.00 do 5.00 časova na snazi je obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor. Izmjene su planirane od 7.00 do 19.00 časova, do 31. decembra.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, i dionici Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar, zbog radova u Donjoj Jablanici, tokom dana saobraćaj se odvija usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila. Sporije odvijanje saobraćaja moguće je i na magistralnom putu Tranzit kroz Sarajevo, gdje je u toku redovno održavanje kolovoza.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Duže kolone vozila povremeno se formiraju na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog radova koji još traju na području Hrvatske.