LAKTAŠI, 19. jula – Dragan B. pedofil iz Laktaša, osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 17 godina robije zbog obljube tri maloljetne djevojčice.

Obljubio tri maloljetne sestre: Pedofilu iz Laktaša 17 godina robije
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Nakon ponovljenog postupka, optuženom je smanjena kazna za dvije godine, jer nije dokazano da je teško krivično djelo izvršio i nad djevojčicom rođenom 2013.

Od krivičnog djela se odustalo, jer devojčica nije mogla da da informacije o teškom krivičnom djelu za koje se teretio optuženi pedofil.

Dragan B. tako je osuđen zbog obljube djevojčica, odnosno sestara rođenih 2005, 2007. i 2008. godine.

Radi se o djeci M.J. ljubavnice sa kojom je u vezi bio optuženi pedofil, a protiv koje se inače vodi odvojeni postupak zbog sumnje da je u više navrata pred maloljetnim kćerkama imala seksualne odnose s optuženim Draganom B.

Suđenje u ovom predmetu bilo je zatvoreno za javnost, a radi zaštite djece nećemo objavljivati puni identitet majke i optuženog, kao ni detalje optužnice.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka Dragana B. je teretilo da je s djevojčicama imao spolne odnose u njihovoj, ali i svojoj kući od marta 2019. do februara 2020. godine, kada je monstruozni slučaj i otkriven.

FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Pojašnjava se da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom devojčica, te da je u odsustvu oca djevojčica, svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično.

Vrhovni sud RS u martu ove godine uvažio je žalbu odbrane i ukinuo raniju presudu banjalučkog Okružnog suda Draganu B. kojom je bio osuđen na 19 godina zatvora.

Ovaj šokantan slučaj seksualnog zlostavljanja djece otkriven je u februaru 2020. godine, kada je Dragan B. uhapšen zajedno s majkom devojčica.

Ona je nakon saslušanja puštena na slobodu, dok se Dragan B. od tada nalazi u iza rešetaka.

Iako je presuda ukinuta optuženom je pritvor produžen.

Dragan B. uhapšen je 6. februara, zajedno s majkom djevojčica M.J. koja se sumnjičila za navođenje deteta na prisustvovanje polnim radnjama.

Srpskainfo