LAKTAŠI, 18. novembra – Nakon 20 godina potrage, otkriveno je da automobil nije ukraden, već da je on zaboravio gde ga je parkirao i pretpostavio da ga je neko ukrao

Građanin Frankfurta prijavio je 1997. godine krađu svog automobila. Taman kada je pomislio da svoje vozilo više nikada neće videti, policija ga je u četvrtak obavestila da je pronašla njegov automobil, piše The Independent.

Nakon 20 godina potrage, otkriveno je da automobil nije ukraden, već da je on zaboravio gde ga je parkirao i pretpostavio da ga je neko ukrao.

Vozilo je pronađeno u garaži u stare zgrade koje ja bila označena za skoro rušenje. Auto je smetalo stručnjacima za rušenje, a kako se nije znalo ko je vlasnik, policiji je javljeno da ga treba ukloniti.

Nemačke novine Augsberger Algemein izvestile su da je dedi (76) u četvrtak dostavljen automobil koji više nije u voznom stanju te je pretvoren u staro željezo.

Ovaj slučaj podseća na još jedan kada je muškarac iz Minhena dve godine nakon pijanstva locirao svoj automobil. Policija ga je pronašla četiri kilometra dalje od mesta na koje ih je uputio muškarac.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

U automobilu je bilo 40 hiljada evra u novčanicama i oko 50 hiljada evra vrednog alata.

Ranije ove godine Škot je izgubio svoj automobil nakon koncerta The Stone Rosesa u Mančesteru. Muškarac je navodno automobil tražio pet dana pre nego što je odustao. Pokušao je uz pomoć lokalnih vlasti ući u trag automobilu, međutim nije bio uspešan.

Nakon odustajanja od potrage, prijavio je automobil kao ukraden, da bi ga policija pronašla šest meseci nakon prijave točno na mestu gde ga je Škot ostavio uoči koncerta.

Na vetrobranskom staklu ga je čekala kazna za nepropisno parkiranje od 5.600 evra.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)