LAKTAŠI, 23. APRILA – Predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću večeras je na svečanoj akademiji povodom Dana grada Laktaši uručeno najviše priznanje ove lokalne zajednice – “Zlatni grb” za doprinos razvoju grada.


Višković je rekao novinarima da je počastvovan ovim priznanjem, dodajući da su Laktaši prepoznali sve što je Vlada Srpske zajedno sa ovom lokalnom zajednicom radila s ciljem boljeg života građana i cijele Srpske.

“U tom smjeru, bio sam srećan što se u ovom gradu, a time i u Srpskoj, otvaraju značajni proizvodni pogoni iz nekih zapadnih zemalja, poput onog njemačke kompanije `Male`, iako se danas dešavaju nasrtaji na Republiku sa svih strana”, rekao je Višković.

On je istakao da je na planu investicija uvijek dobra saradnja institucija Srpske i lokalnih zajednica.

Višković je rekao da je realizacija značajnih stranih investicija u Laktašima jedan od primjera da Srpska ima dobar ambijent na investiranje, o čemu govore najpovoljnije i stimulativne poreske stope.

On je naglasio da Srpska i zakonski tretira strane ulagače, kao i domaće, te na tom planu obezbjeđuje svu potrebnu infrastrukturu, od saobraćajne do carinske.

Višković je dodao da će u vezi s tim sve biti efikasnije kada se u funkciju stavi novi most na Savi kod Gradiške, kao i odgovarajući granični prelaz između BiH i Hrvatske.

On je rekao da i kompanija “PMP”, koja dolazi iz Italije, treba da na ovim prostorima realizuje još veće investicije zahvaljujući stimulativnim poreskim stopama i dobrom ambijentu za investicije.

Premijer Srpske je građanima i rukovodstvu Laktaša poželio da nastave putem razvoja i uspjeha.

“Srednjoškolski centar u Laktašima će, nadam se, vrlo brzo biti u funkciji. To zaslužuje ovaj grad”, rekao je Višković i dodao da je Vlada na tom planu izdvojila znatna sredstva.

On je izrazio nadu da će Laktaši u budućnosti biti i turistički značajan centar, pogotovo kada se realizuju velika Vladina ulaganja u Banjski centar u Slatini.