LAKTAŠI, 23. maja – Malo ko može odoljeti crvenim, sočnim plodovima koji nas na proljetnim tržnicama osvajaju već na prvi pogled. A ako se kojim slučajem nađete u Slatini, tek tu ćete biti u iskušenju. Riječ je o kraljici proljeća – jagodi, i Danu jagode 2019.

Riznica zdravih sastojaka

Osim što pomažu u suzbijanju srčanih oboljenja, jagode čuvaju zdravlje vida, poboljšavaju moždane funkcije, ublažavaju artritis i druga upalna stanja, snižavaju krvni tlak.

Zahvaljujući obilju antioksidansa i polifenola, jagode usporavaju učinke starenja, jačaju imuni sistem, štite od različitih vrsta raka…

A to je samo djelić njihovih dokazanih dobrobiti.

Dan jagode, Slatina 2019.

Na stranu sve zdravstvene dobrobiti, jagoda svojim ukusom izaziva radost i dobro raspoloženje. Takođe asocira na ljubav i romantične trenutke, ali i druženje sa prijateljima, uz vino i muziku.

Upravo jedno takvo druženje, zakazano je za subotu, 1. jun 2019. godine, u krugu banjskog parka u Slatini.

Opština Laktaši, tradicionalno, organizuje Dan jagode.

 

Osim stručnog predavanja o jagodarstvu, posjetioci će imati priliku posjetiti izložbu i  degustirati jagode. Nakon toga slijedi bogat kulturno-umjetnički program.

Jedna novost, po kojoj se ovogodišnja manifestacija razlikuje od pređašnjih,  je zabava za osnovce, na kojoj će prisutne zabavljati DJ Danilo.