LAKTAŠI, 08. januara – U oviru obilježavanja Dana Republike svečano je otvoren novi smještajni kompleks sa terapijskim centrom u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Slatini kod Banjaluke.

Otvaranje novog kompleksa u Zotoviću - Foto: RTRS

Otvaranje novog kompleksa u ZotovićuFoto: RTRS

Investicija vrijedna 25 milona i 778 hiljada maraka izgrađena je vlastitim sredstvima Zavoda,a za cilj će imati razvoj medicinskog turizma i privlačenje pacijenata i gostiju iz regiona.

Moderan kopmleks prostire se na više od 9 hiljada kvadratnih metara i sadrži 192 kreveta u luksuznim apartmanima i dvokrevetnim sobama, hiljadu kvadrata najsavremenijeg terapijskog bloka sa bazenom i propratnim sadržajima te kongresnu dvoranu.

“Objekat ima 80 soba ,15 apartmana  i 192 kreveta. Trenutno je oko 4.000 ljudi u Slatini na čekanju. Ovim Zavod nastavlja rasterećivanje Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, jer sam obezbjeđuje prihode”, rekao je direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” prim. dr Goran Talić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je objekat izrgađen sredstvima Zavoda i uz podršku Republike Srpske i njenih institucija.

“Svi rokovi su ispoštovani, a ovaj objekat otvoren je danas u čast Republike Srpske i mnogima će pomoći u očuvanju i unapređenju njihovog zdravlja. RepublikaSrpska  je rekonstrukcijom UKC-a i mnogih bolnica značajno unaprijedila zdravstveni sistem i održala standard”, naglasio je Dodik.

Otvaranju, između ostalih, prisustvovali su predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, ministri iz Vlade i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjedavajuća Viječa naroda Republike Srpske Nada Tešanović i generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Otvaranjem ovog kompleksa uoči obilježavanja Dana Republike Zavod daje doprinos obilježavanju 26. rođendana Srpske.

M. Vujinović/RTRS