Nadvožnjak Trn

LAKTAŠI, 25. februara – Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra je zadovoljavajuća, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

autoput

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu od Klašnica do Prijedorske petlje izvode se radovi od 7.00 do 16.00 časova, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, te iz AMS vozače mole da voze opreznije.

autoput

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja svaki dan osim nedjelje u vremenu od 9.00 do 15.00 časova.

Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić Grad.

Van vremena obustave saobraćaj se odvija jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa iz AMS vozače mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i dionice magistralnog puta Johovac-Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na tom magistralnom putu.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Nadvožnjak Trn
Nadvožnjak Trn

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske (Bogatići), na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH(Crne Gore /Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Priboj-Lopare, u mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj se zbog oštećenja mosta odvija naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

 

 

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 časova do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 toma i autobuse klase “M3” zbog radova na sanaciji klizišta.

Ova zabrana ne odnosi se na autobuse “Drinatransa” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, na području opštine Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Počela je preventivna aktivnost “Budi vidljiv, ne budi figura”, koja će se do kraja februara sprovoditi širom Republike Srpske s ciljem da se ukaže pješacima na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom u noćnim uslovima vožnje, kako se kretati pravilno, te da je neophodno nositi fluroscentni prsluk ili neki drugi svjetloodbojnih predmeta.

Jaki udari vjetra ovoga jutra učestali su na putnim pravcima Kupres-Šuica i Bihać – Bosanski Petrovac na području FBiH.

Zbog deminerskih radova od 7.30 do 16.00 na dionici Bosanski Petrovac – Ključ, na prevoju Lanište, dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

U toku je uklanjanje odrona na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka u mjestu Ugarak, pa se na ovoj dionici saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel “Vranduk”, od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno.

Od 21.00 do 00.30 časova vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5. časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila teža od 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prealzima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

 

AMSRS


Novum
Novum
Novum
Novum