LAKTAŠI, 27. maja – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano i toplo, a pljuskovi će se javljati samo ponegdje tokom popodneva u planinama na istoku.

Banja Laktasi

Ujutro će biti pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Minimalna temperatura vazduha biće od 9 do 16, na jugu do 20 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 27 do 32, a u višim predjelima do 23 stepena Celzijusova.

Tokom dana nastavlja se sunčano i vrlo toplo vrijeme uz dnevni razvoj oblaka.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

U utorak, 29. maja, biće pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme uz dnevni razvoj oblaka. Popodne na jugu i zapadu prolazno naoblačenje koje donosi povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 27 do 33 na jugoistoku, u višim predjelima do 24 stepena Celzijusova.

U srijedu, 30. maja, biće promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom popodneva na jugoistoku, zatim i na zapadu povremeni pljuskovi sa grmljavinom.

Pljuskovi će biti češći u brdsko-planinskim predjelima, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače padavine. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 27 do 32, a u višim predjelima do 22 stepena Celzijusova.

U četvrtak, 31. maja, ujutro će biti promjenljivo oblačno uz pokoji pljusak na sjeveru. Tokom dana jači razvoj oblaka donosi pljuskove sa grmljavinom sa mogućnošću i nepogoda sa gradom, najprije na jugoistoku, a do večeri i u većini krajava.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 25 do 30, a u višim predjelima od 21 stepen Celzijusov.

Temperatura izmjerena u 14 časova: Bjelašnica 11, Han Pijesak 19, Kalinovik 22, Mrakovica, Manjača i Nevesinje 23, Sokolac i Kneževo 24, Krupa na Uni, Mrkonjić Grad i Gacko 25, Istočno Sarajevo, Šipovo, Krupa na Vrbasu, Majevac, Srebrenica, Livno i Ribnik 26, Bileća, Sarajevo i Bugojno 27, Novi Grad, Srbac, Rudo, Foča 28, Banjaluka, Tuzla i Prijedor 28, Zvornik, Bijeljina i Doboj 29, Trebinje i Višegrad 30 stepeni Celzijusovih.

 

BLIC