LAKTAŠI, 05.avgusta- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodiće 06., 07., 08. i 09. avgusta na području Republike Srpske akciju kontrole vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Policijski službenici će organizovati kontrolne punktove i kontrolisati i sva druga eventualna kršenja zakonskih odredbi (prevoz djece u vozilu bez sjedalice, nekorištenje bezbjednosnog pojasa na prednjem i zadnjem sjedištu, korištenje mobilnog telefona u vožnji i dr.), ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije.

U dane izvođenja akcije biće angažovani i službeni presretači i to upravo na kritičnim pravcima širom Srpske.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“, a u cilju zaustavljanja negativnog trenda u pogledu broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama (u julu 14 lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama, a u prva tri dana avgusta četiri lica).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.