TRN, 5. januara – Svetosavskom nagradom ove godine Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagrađuje ukupno 45 istaknutih vaspitno-obrazovnih radnika zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, te predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.


Na osnovu pristiglih prijava na javne pozive za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade odabrano je sedam vaspitno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova, 24 vaspitno-obrazovna radnika iz osnovnih škola te 14 profesora srednjih škola u Republici Srpskoj kojima se dodjeljuje Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u prethodnoj školskoj, odnosno radnoj godini.

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogle su predlagati predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, stručni aktivi srednjih škola te strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade,  ovogodišnjim dobitnicima biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji „Naši učitelji” 26. januara 2024. godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci.

Dobitnica Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja za školsku 2022/2023. godinu je naša Dragana Davidović, nastavnik razredne nastave, zaposlena u JU OŠ „Desanka Maksimović” Trn.

U ime redakcije ”Glasa Laktaša” našoj Dragani Davidović čestitamo i želimo mnogo uspjeha u budućem radu.