LAKTAŠI, 23. februara – Međunarodni sajam turizma u Beogradu odlična je prilika da se posjetiocima predstavi turistička ponuda Republike Srpske, između ostalog i zanimljivosti naših Laktaša.
sm_20200221_1582296421_Lw

Turizam je usko povezan i sa očuvanjem tradicije, koja upotpunjuje kulturni sadržaj.

Pred sajamskom publikom našla se  monografija “Vjerski objekti nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini”, u izdanju Univerziteta u Banjaluci i Međunarodnog udruženja naučnih radnika AIS iz Banjaluke.

Prvi put na jednom mjestu u knjizi je prikazano 46 postojećih objekata nacionalnih manjina i objašnjeno kako se do njih može doći.

– Svaki objekat je predstavljen koordinatama i mapom, a svaki objekat je takođe predstavljen je na tri jezika – na srpskom, na engleskom i na jeziku nacionalne manjine, pošto osam nacionalnih manjina imaju svoje objekte. Znači monografijom je obuhvaćeno 10 jezika – naglasio je dr Ljubiša Preradović, koautor knjige.

Uz knjigu je štampano i pet mapa, na kojima su predstavljeni vjerski objekti pojedinih manjina, kao i oni na teritoriji Banjaluke, Prnjavora, Gradiške i Laktaša.

Na Sajmu su bili i i predstavnici laktaške Turističke organizacije, koji najavljuju zanimljivu saradnju sa turističkom agencijom KonTiki travel, a o čemu se tačno radi saznaćemo u narednom periodu.

 

RTRS


Novum
Novum
Novum
Novum