LAKTAŠI, 14 marta- Nekako smo navikli, kako nas koja muka snađe, a mi humor podignemo na “level pro”. Tako je i danas, na društvenim mrežama osvanuo tekst o danima u izolaciji zbog virusa korona.

Autor nam nije poznat.

1 DAN IZOLACIJE

Dijete nije otišlo u školu .Ja otvorio bolovanje .Svi smo kući , žena šporet ne isključuje cijli dan. Jebe i koronu i Kinu. Nismo jeli ovoliko od nove godine .Par nekih trzavica, ništa strašno s obzirom da smo svi kod kuće .Djeca će mi dobit po 10 kila

2. DAN IZOLACIJE
Jedem maslenjak i pitu od jučer. Oslobodio sam svoj ormar kako bi smo tu smjestili 4 vreće po 25 kila brašna , karton ulja, 5 jumbo pakovanja toalet papira, konzverve, tjesteninu.Mislim da žena krije od mene informaciju da će rat , kako mi ne bi aktivirala PTSP.
Punica zvala , ne može doći , boji se korone. Osamdeset joj godina .Kad u nekoj emisiji na tv gost kahne, ona odmah ustaje i sebi mjeri temperaturu .Ovo je prvi dan u zadnjih 20 godina da nije došla .Al zato zove 20 puta dnevno. Ne javlja se na fiksni nikome da joj neko ne bi došo Na hajr i na dobro .

3 DAN IZOLACIJE
Žena i ja smo se posvađali peti put od jutros. Ne mogu više lepina i maslenjaka. Znam da se to mora potrošiti al ću dobit zapetljaj crijeva. Izvago sam se. Osam i po kila u tri dana. Ćunu jedva i primijetim .

10 DAN IZOLACIJE
Da znate kako je krompiruša iz frižidera dobra, nikad više ne bi ste jeli vruću. Prste da poližeš.
Djecu smo poslali kod majke još peti dan, da majka ne dolazi
Sami smo .Nismo bili sami 9 godina. Ne znam se ni ponašat kako treba.
Ležimo, hoće da je češkim. Znam na šta to na kraju dođe. Češkim je evo 7 put danas i u prosjeku 5 puta dnevno u zadnja tri dana.

11 DAN IZOLACIJE
od češkenja mi noge klecaju, jedva hodam. Izašo do prodavnice nešto jaranu da dam. Pita me jel se drogiram, kaže da sam propo skroz .
Kupio usput tečni sapun , ono 5 litara zalihe ode u tri dana, Koža na dlanovima mi je bijela
Žena me pita hoćel da me češki .Reko nemoj matere ti do večeras, stvarno će svijet mislit da se drogiram .
Kolko se češkimo, mislim da ćemo trojke dobit .

13 DAN IZOLACIJE -Došao na posao. Doručkovo ćevape , supu , begovu čorbu .
Nedostaje mi češkenje. U 12 sati ponovo otvorio bolovanje .Ko preživi izolaciju, pričaće.