Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je ovo ministarstvo, u skladu sa poboljšanom epidemiološkom situacijom dobilo pozitivan odgovor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za provođenje ekskurzija, škola u prirodi, izleta i proslave matura.
Srednjoškolci (ilustracija) -

Srednjoškolci (ilustracija)

– Najviše su obradovani bili naši učenici. Nažalost, oni su u prethodne dvije godine, kao i cijelo društvo pogođeno pandemijom virusa korona, bili uskraćeni za sve one vannastavne aktivnosti koje su njima pričinjavale posebnu radost – rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je rekla da je virus korona još prisutan, ali u mnogo manjoj mjeri nego što je to bilo do sada.

– Radujemo se da se konačno vraćamo nekom normalnom životu. Nadamo se da izlazimo konačno iz ovih teških pandemijskih mjera po pitanju virusa korona u Republici Srpskoj – rekla je Trivićeva.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske juče je saopštilo da je obavijestilo sve osnovne i srednje škole u Srpskoj da u narednom periodu mogu planirati sve aktivnosti koje se odnose na organizaciju škole u prirodi, izleta, ekskurzija i proslava maturskih večeri, na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

– Ovakvo mišljenje Instituta zasnovano je na trenutno poboljšanoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, uz napomenu da je prilikom organizacije ovih aktivnosti potrebno primjenjivati sve preporučene higijensko-epidemiološke mjere radi smanjivanja mogućnosti zaražavanja učenika i nastavnog osoblja prilikom njihove realizacije – naveli su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

RTRS