Muškarac iz indijske južne države Kerala proglašen je krivim zbog ubistva supruge (25). Nesrećna žena ubijena je prošle godine otrovom kobre.

Osumnjičeni, identifikovan samo ka Suraj, proglašen je krivim u ponedjeljak, prenosi Independent.

On je navodno “unajmio” dvije zmije od čovjeka koji ih hvata, i pustio ih na svoju suprugu Utru dva puta za nekoliko mjeseci.

U prvom napadu u martu 2020. godine Utra je zadobila povrede nakon što ju je zmija ugrizla u domu supruga.

Međutim, 7. maja Utra je pronađena mrtva u svom domu. Prvi izvještaji su otkrili da je uzrok smrti ugriz zmije.

Nakon njene smrti, njena porodica je podnijela policijsku prijavu i rekla da je Utru maltretirala porodica supruga zbog plaćanja miraza.

Suraj je kasnije uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu, dok su njegovi roditelji i sestra optuženi za nasilje u porodici.

Nakon hapšenja, Suraj je u julu priznao zločin i rekao da je ženi dao pilule za spavanje, a onda pustio kobru da je napadne.

Optuženi je pažljivo planirao zločin i pustio je poskoka i kobru da ubiju njegovu ženu, navodi policija.

U martu je osigurao da zmija napadne Utru. Ujed zmije držao ju je prikovanu za krevet 52 dana, zbog čega je morala da ide na plastičnu operaciju.

Vratila se kući u maju, ali nekoliko dana nakon njenog oporavka Suraj je pustio kobru u njen dom, koja ju je ugrizla i ubila.

Vjeruje se da je motiv ubistva novac, prema riječima policije. Iako je Suraj dobio novac i zlato u vrijeme vjenčanja, nije bio zadovoljan.

Policija je rekla da osumnjičeni nije pokazivao osjećaj krivice tokom suđenja.

Kazna će biti saopštena 13. oktobra, a tužilac je za njega tražio smrtnu kaznu.

(Telegraf.rs)