LAKTAŠI – U požaru koji je izbio na fabrici namještaja “Laki” u Aleksandrovcu nije bilo povrijeđenih, a prema prvim informacijama, procjenjuje se da je vatra napravila štetu od oko 200.000 maraka.

Požar je izbio u srijedu oko 13.50, a kako nam je potvrđeno, fabrika namještaja je u potpunosti izgorjela jer se vatra veoma brzo širila. Iako je potpuno zahvatila objekat, vatrogasaci su uspjeli spriječiti da se požar proširi na druge objekte, ali je oštećena jedna kuća koja je bila u istom dvorištu.

Kako nam je potvrđeno, osim mašina, materijala i druge robe, izgorjeli su i gotovi proizvodi, a šteta je totalna. Vatru su gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laktaši, koji su imali pune ruke posla jer se vatra i nakon što je ugase znala ponovo rasplamsati.

U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca s više vatrogasnih vozila.

Očevici kažu da se vatra munjevito širila zbog spužvi i drugih lako zapaljivih stvari, da je uprkos tome što su vatrogasci brzo došli sve skoro odmah zahvatio plamen, te da je prava sreća što nije bilo posljedica po ljude.

Zbog ovog velikog požara iznad Aleksandrovca se mogao vidjeti gust crni dim koji je kuljao.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, Policijskoj stanici Laktaši u srijedu u 13.55 prijavljeno je da je u mjestu Aleksandrovac, opština Laktaši, došlo do požara u hali za proizvodnju namještaja vlasništvo N.L. iz Laktaša te da nije bilo povrijeđenih lica.

Navode da je o događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je juče na licu mjesta kada su se stekli uslovi počela uviđaj, nakon čega će biti poznato više informacija o uzroku požara.

Osim ovog požara juče je Novopazarskoj ulici na području Sarajeva gorjela veća količina smeća.

Kako su prenijeli federalni mediji, gorjelo je smeće u jednom napuštenom objektu i u pitanju su veće količine na lokaciji u blizini entitetske granice s Republikom Srpskom.

U ovom požaru nije bilo povrijeđenih i vatrogasci su juče gasili vatru, dok će uviđaj biti obavljen kada se za to steknu uslovi.

Nezavisne