LAKTAŠI, 06. septembra – PORODIČNO imanje u Grbavcima, na obroncima Kozare, diplomirani pedagog Željko Blagojević je pretvorio u svojevrsno dečje selo, pa je njegova oaza cveća i voća – koja se prostire na čak sedam hektara – istinski ukras zaseoka Trešnjice.

21-zeljkovo-gmaric1_620x0

Grbavci su, inače, jedno od najvećih gradiških sela koje je sa gradom povezano dvadesetak kilometara dugim asfaltnim putem, pa na tamošnjoj letnjoj sceni često nastupaju i afirmisani umetnici…

– Ovde neretko po energiju dođe glumac Stojan Matavulj, a društvo mu prave Admir Mešić i Draško Vidović, muzičari “Daleke obale” i mnogi drugi. Iako njih više zanimaju prostor gde se spravlja hrana ispod sača ili na ražnju, te podrum u kojem dozreva piće, ni ugođaj za decu nije zanemarljiv – objašnjava Blagojević.

Uz razne vrste domaćih životinja, ovde su na sve strane brojna igrališta – od velikog šahovskog, odbojkaškog i košarkaškog, pa do zatvorene igraonice.

– Mališane posebno raduje prostor za trčanje i šetnju, a pripremili smo i zanimljiv školski čas koji govori o voću, povrću, prirodi, životinjama… – ističe domaćin i naglašava da je sve što se proizvede na njegovom imanju organskog porekla i kvaliteta.

 

Domaćin sa mališanima

 

 

Novosti.rs