LAKTAŠI, 25. APRILA  – Status grada mnogo znači Laktašima za budući razvoj, rekao je večeras gradonačelnik Miroslav Bojić.


“Puno znači i za realizaciju različitih projekata, prekograničnu saradnju, ali i za pristup evropskim fondovima”, rekao je Bojić.

On je podsjetio da je privreda u ovom mjestu u prošloj godini imala više od 1,6 milijardi KM prihoda, ali i malu stopu nezaposlenosti, što im je omogućilo status grada.

“Zahvalni smo Vladi i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za podršku u realizaciji kapitalnih investicija”, dodao je Bojić.

On je naveo da je izgradnja modernog srednjoškolskog centar jedan od kapitalnih projekata koji će biti realizovan.

Želimo da imamo jedan od najmodernijih srednjoškolskih centara u Srpskoj i da povežemo obrazovanje i privredu s ciljem nastavka razvoja, rekao je Bojić.

U Laktašima je održana svečana akademija povodom Dana grada i tom prilikom je predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović dodijeljen Zlatni grb grada, kao i više priznanja pojedincima i institucijama.

Svečanoj akademiji prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici lokalnih zajednica i institucija.