Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović,  povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, uputila je čestitku gradonačelniku Igoru Radojičiću i građanima Banjaluke.

– Vama, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima, zaposlenim u Gradskoj upravi i svim građanima Banjaluke čestitam 22. april – Dan grada i dan oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu – navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

U čestitki se podsjeća da je Dan oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu jedan od najznačajnijih datuma u istoriji grada.

– Ponosni na slavnu antifašističku prošlost, danas se sa pijetetom sjećamo i odajemo dužnu počast oslobodiocima Banjaluke, koji su u borbi za slobodu, uzvišene ideale i ciljeve položili svoje živote. Iako ovaj važan datum, koji simbolizuje otpor i pobjedu, ove godine obilježavamo u drugačijim okolnostima, uvjerena sam da će Banjaluka kao i mnogo puta do sada, uz odgovornost i solidarnost svih, uspješno savladati sve izazove u novonastaloj situaciji – navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednica je izrazila punu podršku i uvjerenje da će Banjaluka vrlo brzo nastaviti zacrtanim putem razvoja i prosperiteta, na dobrobit svih građana, ali i Republike Srpske.

RTRS