LAKTAŠI, 02. septembra – Kad je u pitanju vremenska prognoza, narednih pet mjeseci očekuje nas uglavnom vrijeme toplije i suvlje u odnosu na višegodišnji prosjek za taj period, kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Septembar će biti prosječno topao i malo suvlji. Srednja minimalna temperatura vazduha kretaće se u granicama višegodišnjeg prosjeka, a mjesečna količina padavina biće malo manja od tog prosjeka.

Oktobar će biti malo topliji i suvlji nego prethodnih godina. Srednja minimalna temperatura vazduha biće u granicama višegodišnjeg prosjeka, odnosno malo iznad prosjeka. Mjesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg prosjeka.

Novembar će biti topliji i sa manje padavina nego inače. Srednja minimalna temperatura vazduha biće malo iznad višegodišnjeg prosjeka. Mjesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg prosjeka.

Prema ovoj prognozi, decembar i januar će biti blaži i sa manje padavina od uobičajenog. Srednja minimalna temperatura biće iznad višegodišnjeg prosjeka, a količina padavina ispod ili u granicama prosjeka.

Prognozira se i nešto blaži i suvlji februar sa srednjom minimalnom temperaturom iznad višegodišnjeg prosjeka i padavinama koje će biti u granicama višegodišnjeg prosjeka.

Glas Srpske