LAKTAŠI, 24.maja – Članovi neformalne organizacije bajkera Voodo Free Riders Banja Luka organizovali su danas “mini” defile, odnosno vožnju motora od Laktaša do Banjaluke pod nazivom “Pogledaj dva puta-spasi život”, kako bi ukazali ostalim vozačima da obrate pažnju na motoriste u saobraćaju.

Članovi ove moto grupe su već otpočeli sa dijeljenjem letaka, a o tome su informisali Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske.

U subotnjem defileu učestvovalo je 80 motociklista, rekao je za “Nezavisne” Boris Radulović, predsjednik Voodo Free Riders Banja Luka.

“Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju ostalim učesnicima u saobraćaju na nas bajkere, imajući u vidu da svake godine na putevima širom RS i BiH strada veliki broj motorista. Još prije proglašenja vanrednog stanja bilo je planirano da naši članovi u saradnji sa pomenutim Ministarstvom informišu učesnike u saobraćaju o predmetnom pitanju zaštite motorista. Budući da su vanredne mjere u velikoj mjeri stavljene van snage, te da je moto sezona kalendarski otpočela, mišljenja smo da je potrebno aktivnije da se angažujemo na predmetnim aktivnostima”, rekao je Radulović.

Dodao je da planiraju podijeliti 10.000 letaka ostalim učesnicima u saobraćaju.

“Ako barem jedan vozač pogleda na vrijeme i spasi jedan život, mi smo i više nego uspjeli u svojoj namjeri”, smatra Radulović.(nezavisne.com)

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.