LAKTAŠI, 08. januara – Na graničnim prelazima Donja Gradina i Gradiška na izlazu iz BiH jutros se čeka se do 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

– Niske temperature i vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće im se na puteve u planinskim predelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima – saopšteno je iz BiH AMK.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Donja Orahovica-Šićki Brod-Simin Han, Šićki Brod-Živinice-Vitalj-Olovo, Kaonik-Kiseljak, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na deonicama koje prolaze kroz useke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog aktiviranih klizišta izmenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na seči stabala u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica, od 08 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

 

FENA