LAKTAŠI.24.aprila- Načelnik opštine Ranko Karapetrović, rekao je na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine Laktaši, da očekuje da će i ove godine Laktaši dobrim tempom nastaviti razvoj industrije i privrede, kao što je to bilo i prethodne.

FB_IMG_1493037866684

“Laktaši imaju čime da se pohvale, mnogo su napredovovali u ovih 70 godina od oslobođenja i danas su pogodno mjesto življenje”, rekao je Karapetrović.
Zbog svog povoljnog geografskog položaja, Laktaši imaju mnogo prednosti u odnosu na ostale opštine Srpske.
„Kada smo se okrenuli privatnoj inicijativi, dovelo smo do toga da danas imamo razvijena mala i srednja preuzeća, a samim tim lakše i riješavamo mnoge probleme u ovim kriznim vremenima“, dodao je načelnik.
Predsjednik Skupštine opštine Boris Spasojević rekao je da opština mnogo radi za građane kako bi ambijent za život i rad u njoj bio povoljan.

FB_IMG_1493037848639

„Naša lokalna zajednica u velikoj mjeri radi i na promociji prirodnih resursa, te povezivanju Laktaša sa drugim mjestima u regionu s ciljem razvoja turizma i drugih potencijala“, rekao je Spasojević.
On je, takođe, izrazio uvjerenje da su nagrade i priznanja koje su dodijeljene večeras istaknutim ličnostima opštine Laktaši, otišle u prave ruke.
Vladimir Vujasinović, koji je dobio priznanje opštine za humana djela i iskazano posebno požrtvovanje u spasavanju ljudi, zahvalio se predstavnicima opštine što su prepoznali njegov rad i trud.

FB_IMG_1493037831264

“Izuzetna mi je čast što je lokalna zajednica prepoznala moj, prije svega, volonterski rad, te im se ovom prilikom zahvaljujem, kako u svoje ime, tako i u ime moje ekipe koja je spasavala ljude u poplavama koje su nas prethodnih godina zadesile”, rekao je Vujasinović.
Plaketu i Zlatni cvijet mladosti opštine Laktaši, ovom prilikom dobili su i firma „Logistik ekspres“ za humana djela i pomoć stanovništvu ugoženom od polava, kao i Aleksandar Mijatović za doprinos u oblasti ruralnog razvoja.
U okviru obilježavanja Dana opštine Laktaši položeni su vijenci na spomen-obilježja poginulim borcima Narodno-oslobodilačkog i odbrambeno-otadžbinskog rata.